Tehnologia secreta prin care zeci de mii de calculatoare sunt spionate de americani

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 17:35
635 citiri
Tehnologia secreta prin care zeci de mii de calculatoare sunt spionate de americani
Foto: finantistii.ro

Statele Unite au implantat dispozitive in aproape 100.000 de computere pentru a spiona anumite tinte, cum ar fi unitati ale armatelor din China si Rusia, grupuri comerciale din UE si diverse agentii din Arabia Saudita, India si Pakistan.

The New York Times, citand atat documente NSA, cat si declaratii oficiale si experti in cibernetica si calculatoare, sustine ca Agentia de securitate Nationala foloseste o tehnologie secreta, care ii permite sa spioneze de la distanta calculatoarele care nu sunt conectate la Internet, relateaza AlJazeera.

Times sustine ca tehnologia este utilizata inca din anul 2008 si se bazeaza pe o serie de circuite minuscule inserate pe placa de baza sau pe carduri externe care se conecteaza la calculator si comunica prin unde radio nedetectabile (de aparatele conventionale) cu o statie de dimensiunea unei serviete, care poate fi amplasata la mai multi kilometri distanta de calculatorul tinta.

NSA considera aceasta ...citeste mai departe despre "Tehnologia secreta prin care zeci de mii de calculatoare sunt spionate de americani" pe Ziare.com

#NSA spioneaza lumea, #NSA spioneaza calculatoarele, #tehnologie secreta NSA , #Stiri International