Teheranul i-a raspuns lui Trump: Si americanii au interdictie in Iran

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 07:56
5748 citiri

Autoritatile iraniene au luat decizia de a opri emiterea de vize pentru americani, a anuntat marti ministrul de Externe de la Teheran, ca raspuns la decizia presedintelui american Donald Trump de a impune o interdictie de intrare in SUA, pentru 90 de zile, cetatenilor veniti din Iran si din alte sase tari.

Javad Zarif a facut anuntul dupa o intalnire cu omologul sau francez, Jean-Marc Ayrault, aflat in vizita oficiala in Iran, relateaza Wall Street Journal.

Oficialul iranian a spus insa ca vor fi posibile exceptii de la aceasta interdictie si ca anumite cazuri vor fi analizate de catre o comisie a Ministerului de Externe.

Franta anuntase, luni, ca va dubla vizele emise pentru iranieni, in 2017, in parte ca raspuns la interdictia impusa de Donald Trump, scrie agentia Reuters.

Iranul a primit 5,2 milioane de vizitatori straini in 2015, potrivit ONU, dintre acestia mai putin de 0,1 la suta fiind americani - 4.559.

Ministerul de Externe de la Teheran anuntase inca de sambata ca urmeaza sa ia aceasta decizie.

Printre masurile unui ordin semnat vineri de presedintele Donald Trump se numara interzicerea accesului in SUA, pentru 90 de zile, pentru cetateni veniti din Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan si Yemen, suspendarea programului de primire de refugiati in SUA pentru 120 de zile si interzicerea primirii de refugiati din Siria pe termen nelimitat, pana cand vor fi facute "schimbari semnificative". ...citeste mai departe despre "Teheranul i-a raspuns lui Trump: Si americanii au interdictie in Iran" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iran interzis vize americani, #Trump interdictie Iran, #Trump interdictie calatorie sapte tari, #americani interzisi Iran , #Stiri International