Te intereseaza viitorul UE? Vino sa discuti despre posibilele scenarii cu Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al CE

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 16:23
703 citiri
Te intereseaza viitorul UE? Vino sa discuti despre posibilele scenarii cu Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al CE
Foto: Facebook / Reprezentanta CE

Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si responsabil de domeniul Justitiei, vine la Bucuresti pentru a discuta cu romanii despre viitorul Uniunii Europene si scenariile posibile, in contextul generat de Brexit si de summit-ul de la Roma.

Evenimentul, care se desfasoara sub sloganul "E vorba despre Europa, e vorba despre tine", va avea loc la data de 20 aprilie 2017, incepand cu ora 17:30, in sala Auditoriul a Muzeului National de Arta din Bucuresti, se precizeaza pe pagina de Facebook a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

"Vrei sa discuti despre viitorul Uniunii Europene si despre modul in care ea ar putea raspunde mai bine nevoilor si preocuparilor tale? Vrei sa stii care sunt scenariile propuse si cum poti sa te implici activ in dezbaterea lor? Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, va discuta aceste teme (...)

Pentru participarea la dialog, te rugam sa completezi formularul de inscriere postat AICI.

Daca ai o intrebare de adresat domnului Timmermans, te rugam sa ne-o trimiti prin mesaj privat", se precizeaza in comunicatul oficial.

Dialogul va fi purtat in limba engleza, dar va exista traducere in romana.

Evenimentul va putea fi urmarit si online, inclusiv de cetatenii din alte tari, prin intermediul Twitter si Facebook, utilizand hashtag-ul #Eudialogues, se mai arata in comunicat.

Cine este Frans Timmermans

In varsta de 55 de ani, socialistul Frans Timmermans este un politician olandez care a ocupat diverse functii de rang inalt in guvernul tarii sale si in cadrul Comisiei Europene.

In ultimele luni, in contextul adoptarii la Bucuresti a controversatei ordonante de urgenta 13/2017, care a scos sute de mii de romani in strada, Frans Timmermans a facut declaratii transante, cerand Guvernului de la Bucuresti sa nu se abata de la regulile democratiei.

"Lupta impotriva coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata. Urmarim cu foarte mare ingrijorare evolutiile recente din Romania", se preciza intr-un mesaj comun transmis Executivului de la Bucuresti a doua zi dupa adoptarea OUG13 de presedintele CE, Jean Claude Juncker, si de prim-vicepresedintele Frans Timmermans.

Mai mult, o zi mai tarziu, Timmermans a organizat in Parlamentul European o dezbatere pe tema Justitiei si a statului de drept, puse in pericol in Romania.

"Poporul roman merita politicieni si guverne care isi doresc sa lupte impotriva coruptiei. Am vazut protestele de strada si am vazut ingrijorarea expri ...citeste mai departe despre "Te intereseaza viitorul UE? Vino sa discuti despre posibilele scenarii cu Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al CE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Frans Timmermans Bucuresti dialog cetateni , #Stiri International