Tatal lui Boris Johnson urmeaza sa ceara cetatenia franceza, dupa Brexit

Duminica, 22 Martie 2020, ora 20:08
1735 citiri
Tatal lui Boris Johnson urmeaza sa ceara cetatenia franceza, dupa Brexit
Foto: captura video Facebook / The Telegraph

Tatal premierului britanic Boris Johnson urmeaza sa ceara cetatenia franceza dupa iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana (UE), realizata de catre fiul sau, dezvaluie The Sunday Times, relateaza AFP.

Cererea nationalitatii franceze de catre Stanley Johnson (foto), in varsta de 79 de ani, a fost dezvaluita de catre fiica sa Rachel, intr-o carte pe care aceasta a publicat-o saptamana trecuta.

In "Rake's Progress: My Political Midlife Crisis", Rachel Johnson scrie ca "tatal sau este pe cale sa devina un cetatean francez, mama sa fiind nascuta la Versailles", potrivit ziarului.

"Este o veste buna. Si eu as putea deveni frantuzoaica", adauga ea.

Stanley Johnson a fost unul dintre primii functionari britanici la Bruxelles, un membru al Parlamentului European (PE) si Comisiei Europene (CE), ceea ce l-a obligat pe fiul sau, Boris Johnson, sa-si petreaca o parte a copilariei in capitala belgiana si sa invete franceza.

Un opozant al Brexitului in 2016, Stanley Johnson si-a schimbat in mod brusc pozitia anul urmator.

La fel ca fiul sau, Boris, el este volubil si a sfidat recent consemnele guvernamentale cu privire la petrecerea unui maxim de timp acasa, in vederea evitarii raspandirii noului coronavirus.

"Boris a spus ca ar trebui sa evitam sa mergem la pub, dar daca trebuie sa ma duc la pub, eu ma voi duce", declara el saptamana trecuta pentru postul iTV.

Guvernul a ordonat pana la urma inchiderea puburilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, salilor de sport si centrelor de relaxare incepand de vineri seara, in lupta impotriva raspandirii COVID-19, care a ucis 233 de oameni in regat. ...citeste mai departe despre "Tatal lui Boris Johnson urmeaza sa ceara cetatenia franceza, dupa Brexit" pe Ziare.com

#tata Boris Johnson cetatenie franceza, #tata Boris Johnson Brexit , #Stiri International