Tarile in care e bine sa te nasti: Romania pe locul 56 din 80

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 10:03
2002 citiri
Tarile in care e bine sa te nasti: Romania pe locul 56 din 80

Un sfert de secol in urma, cand The Economist Intelligence Unit a realizat primul clasament al tarilor cu cel mai mare potential pe termen mediu, Statele Unite ale Americii se situau pe primul loc.

In aceasta tara era bine sa se nasca cei care au aparut pe lume in 1988, pentru ca la varsta adulta, relativ in zilele noastre, sa se bucure de cele mai bune conditii de viata de pe planeta.

De-a lungul anilor, harta politico-economica a lumii s-a schimbat, la fel si clasamentele. Astfel, femeile care vor sa devina mame in 2013 ar trebui sa consulte aceasta noua evaluare a The Economist daca un viitor promitator pentru copiii lor, comenteaza Rbc.

In evaluarea sa, saptamanalul britanic evalueaza tarile ce pot oferi cele mai bune oportunitati pentru o viata sanatoasa, sigura si prospera in anii urmatori.

Astfel pe primul loc se situeaza Elvetia, depozitarul economiilor bogatilor lumii si bastion al stabilitatii. Printre primele zece tari incluse in acest top, ce cuprinde 80 de state, se numara multe tari europene, dar numai una singura dintre acestea face parte din zona euro: Olanda, care se situeaza pe locul opt.

Þarile din zona euro, ce se confrunta in prezent cu grave probleme economice, se plaseaza printre primele cincizeci.

Daca in Scandinavia sau la poalele Alpilor nu se prefigureaza posibilitati de viata prospera pe termen mediu, se poate incerca in Australia, care se situeaza pe locul doi in acest clasament.

Locul trei, patru si cinci sunt ocupate, respectiv, de Norvegia, Suedia si Danemarca. Pe locurile sase si sapte se plaseaza Singapore si Noua Zeelanda, iar pe locul noua Canada, in timp ce pe pozitia a zecea se situeaza Hong Kong.

Romania se pozitioneaza pe locul 56 in acest top al oportunitatilor pentru o viata sigura si prospera.

In concluzie, banii constituie intr-adevar un factor important pentru fericire, concluzioneaza cercetatorii, indicand ca sunt si alti factori ce joaca un rol important, precum mediul.

Prin urmare, SUA s-au trezit in acest top abia pe locul 16, impartind acelasi loc cu Germania, considerata 'motorul UE' , dupa Taiwan (locul 14) si Belgia (15).

Dintre tarile fostului bloc comunist, Cehia se situeaza pe locul 28, impreuna cu Spania, Slovenia se plaseaza pe locul 32, iar Polonia pe pozitia 33.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#potential tari termen mediu, #top tari oportunitati, #top The Economist Intelligence Unit , #Stiri International