Tarile din Liga Araba ii cer lui Trump sa anuleze decizia privind Ierusalimul

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 10:26
938 citiri
Tarile din Liga Araba ii cer lui Trump sa anuleze decizia privind Ierusalimul
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrii de Externe ai tarilor din Liga Araba au cerut autoritatilor de la Washington sa anuleze decizia privind recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Intr-o rezolutie publicata duminica dimineata, dupa o reuniune la Cairo, ministrii arabi sustin ca SUA "s-au retras din calitatea de intermediari in procesul de pace din Orientul Mijlociu". Si cer ca "SUA sa anuleze decizia privind Ierusalimul", informeaza AFP.

Ministrii au avut o reuniune extraordinara, sambata, la sediul Ligii Arabe din Cairo, in vederea formularii unui raspuns la decizia americana, care a provocat un val de nemultumire in lumea araba.

Ei au cerut comunitatii internationale sa recunoasca un stat palestinian avand capitala Ierusalimul de Est - ocupat si anexat de Israel din 1967.

Initiativa presedintelui Donald Trump este "denuntata si condamnata", a declarat secretarul Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, in cadrul reuniunii marcata de discursuri pasionale ale ministrilor arabi.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitala a Israelului, marcand o ruptura spectaculoasa cu predecesorii sai si ignorand puternicele avertismente ale liderilor din regiune si nu numai, care se tem de un val de violente in Orientul Mijlociu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o "zi istorica" recunoasterea de catre presedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Citeste si

Israelul saluta decizia lui Trump privind Ierusalimul: Nu exista un cadou mai potrivit si mai frumosCum a ajuns Trump sa ia o decizie radicala care a pus pe jar Orientul Mijlociu si de ce nu se teme de o revolta arabaDaca te voi uita IerusalimeTillerson, Mattis si seful CIA nu au fost de acord cu decizia lui Trump privind IerusalimulAl-Qaida condamna decizia lui Trump privind Ierusalimul si cere intensificarea atacurilor ...citeste mai departe despre "Tarile din Liga Araba ii cer lui Trump sa anuleze decizia privind Ierusalimul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Liga Araba Ierusalim , #Stiri International