Cele mai dezvoltate state ale lumii au alocat o suma record pentru redresarea economica: 11.000 de miliarde de dolari

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 08:06
638 citiri
Cele mai dezvoltate state ale lumii au alocat o suma record pentru redresarea economica: 11.000 de miliarde de dolari
FOTO Pixabay

Statele care fac parte din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20) au alocat o suma fara precedent, de 11.000 de miliarde de dolari, pentru a accelera o redresare economica echitabila si durabila din criza provocata de noul coronavirus, potrivit unui raport publicat inaintea summitului liderilor G20 care va fi organizat de Arabia Saudita in aceasta saptamana, transmite CNBC.

"Membrii G20 au adoptat masuri imediate si exceptionale pentru a raspunde impoctului pandemiei, inclusiv prin implementarea unor masuri fiscale, monetare si de stabilitate financiara fara precedent", se arata intr-un comunicat.

Cheltuielile totale efectuate pana in prezent reprezinta mai mult de doua ori produsul intern brut al Japoniei. Natiunile G-20 au cheltuit, de asemenea, suma totala de 21 de miliarde de dolari pentru a spori pregatirea si raspunsul la pandemie, arata comunicatul.

Summitul organizat de Arabia Saudita, care se va desfasura mai ales online, se concentreaza pe restabilirea cresterii si protejarea redresarii economice globale, abordand in acelasi timp criza umanitara si de sanatate prelungita, la nivel global, creata de pandemie.

"Avem ocazia sa ne recuperam mai puternic si mai durabil din aceasta pandemie, cu o mai mare incluziune sociala si economica", a declarat ministrul de finante al Arabiei Saudite, Mohammed al-Jadaan, care joaca un rol cheie in conturarea agendei summitului care va avea loc pe 21 - 22 noiembrie.

Colectiv, membrii G20 reprezinta aproximativ 80% din productia economica mondiala, doua treimi din populatia globala si trei sferturi din comertul international.

Grupul include Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Coreea, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite si Europa Uniune.

Ministrul Economiei: Nu vorbim de taierea salariilor bugetarilor. Inghetarea salariilor demnitarilor se va intampla cu certitudine ...citeste mai departe despre "Cele mai dezvoltate state ale lumii au alocat o suma record pentru redresarea economica: 11.000 de miliarde de dolari" pe Ziare.com

Cu cât se vor scumpi gazele. Intrăm într-o nouă criză, cresc tendințele de dezindustrializare
Cu cât se vor scumpi gazele. Intrăm într-o nouă criză, cresc tendințele de dezindustrializare
Industria europeană se pregăteşte pentru o nouă criză a preţurilor gazelor naturale Industria europeană, deja afectată de criza energetică din 2022, se pregăteşte pentru un nou şoc al...
Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
Christine Lagarde propune un set standardizat de produse de economisire la nivelul Uniunii Europene, care să poată astfel contribui la alimentarea unei viitoare piețe unice de capital. Este...
#dolari, #G20, #economie, #criza, #coronavirus , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

-0.0008

1 USD = 4.7216 RON

0.0236
  1. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  2. Dispar magazinele Profi. Tranzacția anului în comerţul alimentar
  3. „Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
  4. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  5. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  6. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă
  7. Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
  8. Numărul angajaților bugetari a ajuns la o cifră record. Cheltuielile de personal au crescut spectaculos
  9. Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
  10. Măsurile de austeritate pe care le-ar putea lua viitorul guvern, din 2025. FMI-ul „bântuie" România: „Avem cel mai mare deficit bugetar din istorie"