Cele mai dezvoltate state ale lumii au alocat o suma record pentru redresarea economica: 11.000 de miliarde de dolari

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 08:06
638 citiri
Cele mai dezvoltate state ale lumii au alocat o suma record pentru redresarea economica: 11.000 de miliarde de dolari
FOTO Pixabay

Statele care fac parte din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20) au alocat o suma fara precedent, de 11.000 de miliarde de dolari, pentru a accelera o redresare economica echitabila si durabila din criza provocata de noul coronavirus, potrivit unui raport publicat inaintea summitului liderilor G20 care va fi organizat de Arabia Saudita in aceasta saptamana, transmite CNBC.

"Membrii G20 au adoptat masuri imediate si exceptionale pentru a raspunde impoctului pandemiei, inclusiv prin implementarea unor masuri fiscale, monetare si de stabilitate financiara fara precedent", se arata intr-un comunicat.

Cheltuielile totale efectuate pana in prezent reprezinta mai mult de doua ori produsul intern brut al Japoniei. Natiunile G-20 au cheltuit, de asemenea, suma totala de 21 de miliarde de dolari pentru a spori pregatirea si raspunsul la pandemie, arata comunicatul.

Summitul organizat de Arabia Saudita, care se va desfasura mai ales online, se concentreaza pe restabilirea cresterii si protejarea redresarii economice globale, abordand in acelasi timp criza umanitara si de sanatate prelungita, la nivel global, creata de pandemie.

"Avem ocazia sa ne recuperam mai puternic si mai durabil din aceasta pandemie, cu o mai mare incluziune sociala si economica", a declarat ministrul de finante al Arabiei Saudite, Mohammed al-Jadaan, care joaca un rol cheie in conturarea agendei summitului care va avea loc pe 21 - 22 noiembrie.

Colectiv, membrii G20 reprezinta aproximativ 80% din productia economica mondiala, doua treimi din populatia globala si trei sferturi din comertul international.

Grupul include Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Coreea, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite si Europa Uniune.

Ministrul Economiei: Nu vorbim de taierea salariilor bugetarilor. Inghetarea salariilor demnitarilor se va intampla cu certitudine ...citeste mai departe despre "Cele mai dezvoltate state ale lumii au alocat o suma record pentru redresarea economica: 11.000 de miliarde de dolari" pe Ziare.com

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#dolari, #G20, #economie, #criza, #coronavirus , #Stiri International