Tarile care au bomba nucleara si cine nu vrea sub nicio forma sa renunte la ea

Duminica, 29 Mai 2016, ora 13:34
2792 citiri

Presedintele american Barack Obama a spus ca isi doreste "o lume fara arme nucleare", in timpul discursului istoric sustinut vineri la Hiroshima, Japonia. Asta in vreme ce in lume exista, in total, aproape 16.000 de arme nucleare, impartite intre doar noua natiuni.

Citeste ce a declarat Barack Obama la Hiroshima.

Numarul exact al armelor nucleare existente in intreaga lume este de 15.850, potrivit unui document al Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), iar Statele Unite si Rusia detin impreuna 93% din totalul focoaselor nucleare de pe planeta, adica in jur de 14.700, dupa cum arata un grafic realizat de Statista.

In timp ce noua tari detin si controleaza bombe atomice (Rusia, SUA, Franta, China, Marea Britanie, Pakistan, India, Israel, Coreea de Nord), alte cinci state gazduiesc pe teritoriul lor asemenea arme, ca parte a unui program NATO de descurajare a dezvoltarii nucleare. Este vorba despre ...citeste mai departe despre "Tarile care au bomba nucleara si cine nu vrea sub nicio forma sa renunte la ea" pe Ziare.com

#tari bombe nucleare, #tari arme nucleare , #Stiri International