Tara care a devenit cel mai mare producator de vin din lume, ca sa scape de criza

Joi, 20 Martie 2014, ora 17:16
1585 citiri
Tara care a devenit cel mai mare producator de vin din lume, ca sa scape de criza
Foto: The Local

Spania a devenit cel mai mare producator de vinuri din lume, iar performanta ar putea sa ajute la recuperarea economica.

Aceasta tara a produs circa 50 milioane de hectolitri de "licoare bahica" in 2013, in crestere cu 41% fata de anul anterior, a anuntat ministerul spaniol al Agriculturii.

Astfel, productia spaniolilor o depaseste pe cea a italienilor si francezilor, cu cate 47, respectiv 42 milioane de hectolitri.

Datele definitive urmeaza a fi anuntate de Organizatia Internationala a Viei si Vinului in luna mai. Daca va fi confirmata, productia de vin a Spaniei poate constitui un nou impuls pentru economia tarii, grav afectata de criza din ultimii ani, scrie The Local.

Rafael del Rey, directorul Observatorului Pietei Vinurilor din statul iberic, s-a declarat surprins de aceasta performanta, pe care o atribuie atat vremii bune de anul trecut, cat si faptului ca investitiile au dus la cresterea productivitatii.

In urma cu 25 de ani, podgoriile Spaniei produceau, in ...citeste mai departe despre "Tara care a devenit cel mai mare producator de vin din lume, ca sa scape de criza" pe Ziare.com

#productie vin Spania, #export vin Spania, #record vin Spania , #Stiri International