Tara araba unde femeile castiga mai bine ca barbatii

Luni, 11 August 2014, ora 08:47
1045 citiri
Tara araba unde femeile castiga mai bine ca barbatii
Foto: Mures Stiri

Spre deosebire de alte tari africane, femeile din Algeria se afirma cu mai mult succes in societate decat barbatii si se dovedesc a fi mai bine remunerate.

De alfel, Algeria este singura tara a continentului unde statistica a evidentiat faptul ca venitul mediu al unei femei este mai mare decat venitul mediu al unui barbat, la nivelul economiei nationale, noteaza Factroom.

Faptul nu este neglijabil, cu atat mai mult cu cat Algeria este cea mai mare tara a Africii, cu o populatie de aproape 35 de milioane de locuitori, ocupand locul 35 in lume.

In ultimele decenii, populatia a crescut rapid si putem aprecia ca din punct de vedere demografic nicio tara n-a inregistrat o evolutie mai buna, daca tinem seama de faptul ca, la inceputul scolului XX, populatia Algeriei numara abia 5 milioane de locuitori.

Aproape 90% din aceasta populatie locuieste in nordul mediteranean al tarii, care se bucura de o clima blanda si de conditii favorabile activitatilor agricole.

Totusi un numar ...citeste mai departe despre "Tara araba unde femeile castiga mai bine ca barbatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emancipare femei Algeria, #scolarizare femei Algeria, #Algeria export gaze naturale, #Algeria femei bani , #Stiri International