Syriza, victorie zdrobitoare in Grecia - "Copilul crizei europene" a intors politica cu susul in jos

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 07:29
1144 citiri
Syriza, victorie zdrobitoare in Grecia - "Copilul crizei europene" a intors politica cu susul in jos
Foto: Facebook/ Alexis Tsipras

Politica europeana a fost aruncata intr-o noua etapa volatila, in contextul victoriei istorice pe care a obtinut-o Syriza, partidul de extrema stanga din Grecia, care a promis sa puna capat austeritatii in statul elen.

La mai bine de cinci ani de cand a inceput criza in Grecia, alegatorii au respins cu vehementa reducerile de cheltuieli si cresterile de taxe impuse de institutiile europene, care au salvat tara de la faliment, scrie The Guardian.

"Pare o victorie istorica" si "acesta este un mesaj care nu ii vizeaza numai pe greci, ci intreaga Europa", a declarat purtatorul de cuvant al formatiunii Syriza, Panos Skourletis, la scurt timp dupa afisarea exit-poll-urilor.

Alegeri in Grecia: Syriza, aproape de o victorie istorica - exit-poll (Video)

Rezultatul alegerilor a depasit previziunile, marginalizand formatiunea conservatoare Noua Democratie a premierului Antonis Samaras. Dupa numararea a 93% din voturi, Syriza are 36% din sufragii, cu 8% mai mult decat partidul lui ...citeste mai departe despre "Syriza, victorie zdrobitoare in Grecia - "Copilul crizei europene" a intors politica cu susul in jos" pe Ziare.com

#Alexis Tsipras alegeri Grecia, #Syriza victorie alegeri Grecia, #rezultate alegeri generale Grecia , #Stiri International