Syriza, partidul lui Alexis Tsipras, pe primul loc la anticipatele din Grecia - rezultate preliminare

Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 21:31
1104 citiri
Syriza, partidul lui Alexis Tsipras, pe primul loc la anticipatele din Grecia - rezultate preliminare
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Partidul de stanga Syriza al fostului premier Alexis Tsipras pare sa se indrepte spre o victorie mai categorica la alegerile legislative anticipate de duminica decat o aratau sondajele de opinie, obtinand 35% din sufragii, dupa numararea de catre Ministerul de Interne de la Atena a putin peste 10% din voturile exprimate.

Formatiunea de centru-dreapta Noua Democratie (ND), condusa de conservatorul Vangelis Meimarakis, se situeaza pe pozitia secunda, cu 28,6% din voturi, fiind urmata, la distanta considerabila, de partidul de extrema dreapta Zorii Aurii (7,32%).

Potrivit unor observatori citati de presa locala, prezenta la urne, de aproximativ 60%, este una scazuta, in contextul in care votul in Grecia este obligatoriu, chiar daca sanctiunile pentru absenteism nu se aplica.

Este a treia oara cand grecii au fost chemati la urne in acest an, dupa alegerile legislative din ianuarie, castigate categoric de Syriza (36,3% din voturi), si dupa referendumul de la inceputul lunii iulie... citeste mai departe despre "Syriza, partidul lui Alexis Tsipras, pe primul loc la anticipatele din Grecia - rezultate preliminare" pe Ziare.com

#alegeri grecia, #rezultate exit poll Grecia, #Alexis Tsipras alegeri Grecia , #Stiri International