Sute de turisti de pe o insula din Grecia au fost evacuati din cauza focului

Duminica, 25 August 2019, ora 10:16
688 citiri

Sute de turisti au fost evacuati din hoteluri si de pe plaje pe insula greceasca Samos, unde un incendiu de padure a izbucnit sambata.

Circa 70 de pompieri s-au luptat cu flacarile in estul insulei, au anuntat autoritatile elene, care au precizat ca 13 masini de pompieri au fost trimise in zona, relateaza duminica AFP.

Primarul insulei, Christodoulos Sevastakis, a declarat ca aproximativ o mie de persoane au fost evacuate din mai multe hoteluri si trimise in orasul Pythagoreio.

"Nu este un incendiu de proportii, insa este aproape de hoteluri", a declarat el pentru postul Skai TV.

"Orasul Pythagoreio nu este amenintat", a adaugat el.

Nave ale Garzii de coasta au evacuat zeci de persoane de pe plajele Glykoriza si Proteas, potrivit agentiei de presa ANA.

In ultimele 24 de ore, in Grecia au fost inregistrate aproximativ cincizeci de incendii, intetite de vant, potrivit serviciilor de pompieri.

Atentionari de calatorie pentru Grecia si Spania: Risc foarte mare de incendii de vegetatieSute de romani sunt blocati pe o insula din Grecia. Feriboturile s-au stricat si au izbucnit incendii ...citeste mai departe despre "Sute de turisti de pe o insula din Grecia au fost evacuati din cauza focului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turisti Grecia evacuati insula, #turisti Samos evacuati incendiu , #Stiri International