Sute de militari participa la Saber Guardian 17, cel mai mare exercitiu din istoria moderna a Romaniei

Luni, 10 Iulie 2017, ora 12:39
1123 citiri
Sute de militari participa la Saber Guardian 17, cel mai mare exercitiu din istoria moderna a Romaniei
Foto: Facebook/Fortele Navale Romane

Aproape 750 de militari ai Fortelor Navale participa, incepand de luni si pana in 22 iulie, la Saber Guardian 17, cel mai mare exercitiu din istoria moderna a Romaniei, ca numar de militari si state participante. Marinarii militari vor lua parte, printre altele, la un exercitiu de evacuare a ranitilor pe cale aeriana si la diverse scenarii de lupta.

745 militari, zece nave de lupta si de sprijin logistic, 12 ambarcatiuni si 18 mijloace terestre de lupta ale Fortelor Navale Romane participa la sase secvente ale exercitiului Saber Guarian 17, in perioada 10-22 iulie, la Cincu, Raureni, Bordusani, Capu Midia, Mihail Kogalniceanu si Babadag, se arata intr-un comunicat al Fortelor Navale.

Astfel, la Bordusani, pe malul Dunarii, langa Fetesti, marinarii militari vor executa o secventa de fortare a traversarii unui curs major de apa cu un grup de nave fluviale, alcatuit dintr-un monitor, doua vedete blindate, doua vedete dragoare, dar si un detasament de scafandri fluviali, un pluton de infanterie marina si o structura de comanda.

Intr-un raion maritim din zona Capu Midia, o grupare navala alcatuita dintr-o corveta, doua dragoare maritime si un remorcher maritim vor asigura raionul de lansare a rachetelor sol-aer si aer-aer, actiune ce face parte din secventa Tobruq Legacy.

Concomitent cu actiunea de pe mare, la Babadag are loc exercitiul "Marasesti", unde Fortele Navale Romane participa cu doua plutoane de infanterie marina, care vor desfasura actiuni de lupta specifice zonei lagunare, iar la Mihail Kogalniceanu, unde este organizat Spitalul de campanie - MASCAL, militarii din Fortele Navale Romane vor participa la un exercitiu secvential de evacuare a ranitilor pe cale aeriana.

"Saber Guardian 17 este cel mai mare exercitiu din istoria moderna a Romaniei, ca numar de militari si state participante, demonstrand capacitatea de reactie si de descurajare a tarilor aliate si partenere intr-un scenariu de aparare colectiva, prin exersarea proiectarii fortei. Acesta este planificat de Comandamentul Fortelor Armate ale SUA in Europa (USEUCOM) si este condus de Fortele Terestre ale Statelor Unite in Europa (USAREUR) ", se arata in comunicat.

Acest exercitiu multinational are loc in perioada 10-22 iulie, pe teritoriul Bulgariei, Romaniei si Ungariei.

Saber Guardian 17 cuprinde, pe teritoriul tarii noastre, un program de 21 de exercitii nationale integrate si conectate, iar la acestea participa aproximativ 25.000 de militari si doua mii de mijloace te ...citeste mai departe despre "Sute de militari participa la Saber Guardian 17, cel mai mare exercitiu din istoria moderna a Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Saber Guardian 17 Romania, #exercitiu militar Saber Guardian 17, #tari Saber Guardian 17, #cel mai mare exercitiu militar Romania , #Stiri International