Sute de mii de mailuri ale partidului lui Erdogan, publicate de Wikileaks - Romania apare in zeci de mesaje

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 10:58
918 citiri
Sute de mii de mailuri ale partidului lui Erdogan, publicate de Wikileaks - Romania apare in zeci de mesaje
Foto: Ziare.com

Turcia a blocat, miercuri, accesul la site-ul Wikileaks, unde au fost publicate circa 300.000 de emailuri ale partidului de guvernare, AKP. Printre acestea, se numara si zeci de mesaje in care apare Romania.

Masura a fost luata de institutia ce reglementeaza mediul online in Turcia, care a transmis ca este vorba de o "masura administrativa". Acest termen este invocat adesea de organism atunci cand blocheaza accesul la diverse site-uri.

Wikileaks a dat publicitatii in noaptea de marti spre miercuri aproape 294.548 de emailuri de pe serverul intern al partidului aflat la guvernare in Turcia, AKP, si mii de fisiere atasate.

Printre mesajele publicate se numara si 90 in care este inclusa Romania, fiind vorba de analize ale situatiei economice in regiune.

"Wikileaks a devansat programul de publicare in replica la represiunea guvernamentala de dupa lovitura de stat", se arata intr-un comunicat Wikileaks.

"Am verificat materialele si sursa, care nu are ...citeste mai departe despre "Sute de mii de mailuri ale partidului lui Erdogan, publicate de Wikileaks - Romania apare in zeci de mesaje" pe Ziare.com

#mailuri Erdogan Wikileaks, #Romania mailuri Wikileaks Turcia , #Stiri International