Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sute de imigranti fara documente au ocupat Panteonul din Paris si cer sa primeasca acte

Sute de imigranti fara documente au ocupat Panteonul din Paris si cer sa primeasca acte
Cateva sute de imigranti fara documente au ocupat vineri Panteonul din Paris, necropola a personalitatilor Frantei, pentru a cere rezolvarea situatiei lor si o intalnire cu premierul Edouard Philippe.

Contactata de AFP, o membra a grupului La Chapelle Debout, colectiv de ajutorare a imigrantilor, prezenta in interior, a spus ca 700 de imigranti si sustinatori au intrat in cursul dupa-amiezii in acest edificiu impozant din inima Parisului.

"Ne-am saturat de zecile de CRS (politistii insarcinati cu mentinerea si restabilirea ordinii - n.red.), cu casca in mana", a explicat ea. "Atmosfera este buna. Au fost multe luari de cuvant despre rasism, despre revendicarile noastre", a adaugat ea, precizand ca "turistii au fost evacuati".

Intr-o inregistrare video transmisa pe Twitter se vad mai multe sute de persoane sub cupola Pantheon-ului scandand "Vestele negre! Vestele negre!", numele unui colectiv de imigranti care traiesc in adaposturi sau pe strada in regiunea pariziana.

"Noi, imigrantii fara documente, care traim in adaposturi sau pe strazi, am ocupat Panteonul, mormintele marilor vostri cetateni... pentru a-i cere prim-ministrului sa le faca acte tuturor imigrantilor fara documente din Franta", este principala revendicare a Vestelor Negre.

Oamenii continua sa se adune, iar la fata locului au venit efective importante ale fortelor de ordine.

The #GiletsNoirs strike again in Paris!

"We, immigrants without papers, residents of shelters and of the streets, occupy the Pantheon, the graves of your great citizens...to demand the Prime Minister give papers to all undocumented migrants in France." pic.twitter.com/2ZI3ZC72gc- Luke Butterly (@lukejbutterly) July 12, 2019

🔴Les forces de l'ordre arrivent de plus en plus nombreux et encerclent le Pantheon alors que les Gilets Noirs (@chapelledebout) occupent toujours les lieux.#GiletsNoirs #Pantheon #Paris pic.twitter.com/siTGtyuPOY- Charles Baudry (@CharlesBaudry) July 12, 2019

🔴Les Gilets Noirs et leurs militants (@chapelledebout) huent les policiers qui sont entres a l'interieur du Pantheon.#GiletsNoirs #Pantheon #Paris pic.twitter.com/uTWPNjNHrQ- Charles Baudry (@CharlesBaudry) July 12, 2019 ...citeste mai departe despre "Sute de imigranti fara documente au ocupat Panteonul din Paris si cer sa primeasca acte" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 605 ori