Suprapopularea planetei: o catastrofa evitabila

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 16:33
1116 citiri
Suprapopularea planetei: o catastrofa evitabila
Foto: IFL Science

Estimarile ONU prevad o perspectiva aproape inspaimantatoare, anume ca pana in anul 2050, omenirea va avea de hranit inca 2,4 miliarde de guri, in afara celor 7 miliarde care ii mananca deja actualele resurse alimentare. Este acesta un motiv de panica?

S-ar putea sa fie asa, noteaza Project Syndicate.

Fara indoiala, estimarile pornesc de la natalitatea ridicata tocmai in acele tari unde societatea n-a reusit sa-si asigure hrana pentru populatia existenta si nici nu lasa de inteles ca ar fi pregatita s-o asigure pentru valurile de noi nascuti care se anunta.

Dar problema trebuie privita intr-un ansamblu mai complex. Poate este chiar cazul sa pornim de la tarile dezvoltate, unde ponderea persoanelor in varsta este in crestere, iar rata natalitatii se prezinta mult prea mica in raport cu populatia, adica invers fata de situatia din tarile mai putin evoluate.

Acolo, un mare numar de tineri nu au loc de munca, adesea nu au nici macar profesie, constituind ei insisi o povara ...citeste mai departe despre "Suprapopularea planetei: o catastrofa evitabila" pe Ziare.com

#demografie africa, #tari sarace fertilitate, #tari africane fertilitate , #Stiri International