Sunt Statele Unite in vizorul nuclear al Coreei de Nord?

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 23:00
768 citiri

Coreea de Nord pare ca si-a testat cu succes armele nucleare, insa in continuare se pune intrebarea daca Phenianul detine sau nu rachetele capabile sa trimita acele focoase nucleare in Statele Unite ale Americii. Iar datele sunt foarte complexe.

Jeffrey Lewis, directorul Programului de Neproliferare din Nord-estul Asiei, spune ca nu exista vreun dubiu ca Phenianul este capabil sa trimita arme nucleare pe tot cuprinsul Coreei de Sud si Japoniei, unde fortele americane sunt stationate de decenii.

Si, adauga Lewis, s-ar putea sa nu dureze mult pana cand tarmurile americane vor fi de asemenea la indemana nord-coreenilor, relateaza Fox News.

"Coreea de Nord a transmis ca este pregatita ca in acest an sa testeze o racheta balistica intercontinentala capabila sa atinga Statele Unite", a spus Lewis, precizand ca, pe baza informatiilor din prezent, o asemenea actiune este posibila, insa a avertizat ca un prim astfel de test ar putea sa fie esuat.

Coreea de Nord nu se teme de amenintarile lui Trump: A mai lansat o rachetaCoreea de Nord da iarasi fiori lumii intregi: Kim a lansat 4 rachete intr-o zi. Una ar fi putut ajunge pana pe teritoriul SUADictatorul Kim e mandru de testul cu rachete: A fost un exercitiu pentru lovirea bazelor americane din Japonia

Schimb de replici tensionate SUA - Coreea de Nord. China incearca sa calmeze

Insa, sunt intr-adevar Statele Unite in "vizorul nuclear" al Phenianului?, se intreaba Fox News, adaugand ca regimul nord-coreean a sugerat clar ca aceasta "tinta nucleara" este indreptata atat catre bazele militare afiliate americanilor, din regiune, dar si catre teritoriul SUA.

Si, desi Casa Alba considera un posibil atac nuclear nord-coreean pe pamant american ca fiind o fantezie, sunt tot mai multe intrebari despre ce fel de pagube este Phenianul capabil sa cauzeze si cat de curand pot sa puna in aplicare amenintarea.

Miercuri, presedintele Donald Trump a sugerat ca liderul nord-coreean Kim Jong Un "face ceva gresit", adaugand ca are dubii cu privire la deplinatatea facultatilor mintale ale liderului de la Phenian.

"Coreea de Nord cauta probleme. Daca China decide sa ajute, ar fi grozav. Daca nu, vom rezolva problema fara ei! SUA", a scris pe Twitter Donald Trump, marti.

Trump e hotarat sa rezolve singur problema nord-coreeana, daca China nu o faceAmericanii le cer chinezilor sa rezolve problema nord-coreeana: Singura tara care poate opri Coreea de Nord este ChinaTrump se gandeste ...citeste mai departe despre "Sunt Statele Unite in vizorul nuclear al Coreei de Nord?" pe Ziare.com

#Coreea de Nord vizor nuclear SUA, #Coreea de Nord atac SUA, #Donald Trumo Coreea de Nord, #atac Coreea America , #Stiri International