Sunt sanse ca Rusia sa ajunga la Odessa si pe bratul Chilia. Insa nu foarte mari - Interviu

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 13:56
1086 citiri
Sunt sanse ca Rusia sa ajunga la Odessa si pe bratul Chilia. Insa nu foarte mari - Interviu
Foto:creounity.com

Acordul de incetare a focului dintre Ucraina si rebeli este punctat de stiri despre extinderea teritoriului controlat de separatisti pana la marea Azov si atacarea orasului Mariupol, care ar putea oferi calea Rusiei spre Crimeea.

Pana unde vrea sa ajunga Rusia? Vrea sa se intinda pe tot litoralul ucrainean? Ar putea ajunge la Odessa? Ne-am putea trezi cu ea vecina la Galati sau in Delta? Armand Gosu, doctor in istoria Rusiei, fost jurnalist al biroului BBC World Service din Moscova (1995-1998, 1999-2000) si redactor sef al Revistei 22, spune, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca exista o sansa.

"Abia in cazul in care Ucraina s-ar apropia prea mult de Vest, atunci proiectul Novorossia devine o optiune pe care Kremlinul va fi tentat s-o operationalizeze", arata Armand Gosu.

Sunteti de parere ca actualul acord de incetare a focului este doar temporar, ca cele doua parti isi vor relua luptele.

Cel mai probabil armistitiul e doar o scurta pauza in care se cos ranile, se curata ...citeste mai departe despre "Sunt sanse ca Rusia sa ajunga la Odessa si pe bratul Chilia. Insa nu foarte mari - Interviu" pe Ziare.com

#Rusia Ucraina ocupatie Novorusia, #Rusia Ucraina granita Chilia, #Rusia Romania granita Delta , #Stiri International