Summit NATO - Rasmussen: Suntem cu Ucraina. Rusia sa isi retraga trupele

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 10:22
987 citiri
Summit NATO - Rasmussen: Suntem cu Ucraina. Rusia sa isi retraga trupele

Conflictul dintre Rusia si Ucraina si angajamentul NATO in Afganistan dupa incheierea misiunii Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) la finalul acestui an au reprezentat principalele teme de discutie din cadrul summit-ului ce se desfasoara joi si vineri in Tara Galiilor.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut din nou Rusiei sa isi retraga trupele din Ucraina si a precizat ca o decizie de a oferi ajutor militar Kievului poate fi luata de fiecare stat membru NATO in parte, nu la nivelul intregii aliante.

El a dat asigurari ca va sprijini Ucraina si ca va ajuta la construirea unei armate moderne si puternice. "NATO este cu Ucraina", a spus Rasmussen.

Totodata, potrivit unor surse guvernamentale din Marea Britanie, citate de BBC, vineri vor fi anuntate noi sanctiuni impotriva Rusiei. Este vorba de restrictii suplimentare cu privire la sectorul bancar, energetic si de aparare. Mai mult, asa numitii "acoliti ai lui Putin" vor avea ...citeste mai departe despre "Summit NATO - Rasmussen: Suntem cu Ucraina. Rusia sa isi retraga trupele" pe Ziare.com

#summit NATO Tara Galilor, #summit NATO Ucraina Rusia, #summit NATO Afganistan , #Stiri International