Suedia nu trece la ziua de munca de 6 ore. E prea costisitor

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 10:59
2038 citiri
Suedia nu trece la ziua de munca de 6 ore. E prea costisitor
Foto: Arhiva/Pixabay

Suedezii care doreau o zi de lucru de sase ore au primit o veste proasta: costurile sunt mai mari decat beneficiile, asa ca proiectul pilot nu va fi extins.

Acesta este rezultatul preliminar al unui experiment desfasurat pe parcursul a doi ani in orasul Gothenburg, unde se afla sediul central al producatorului auto Volvo, relateaza Bloomberg.

Pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore la azilul de batrani Svartedalen, care avea 68 de angajati, primaria a fost nevoita sa mai angajeze 17 persoane, la un cost de 12 milioane de coroane (2,2 milioane dolari).

Experimentul a aratat ca angajatii s-au simtit mai sanatosi, ceea ce a redus absentele din motive de sanatate, iar ingrijirea acordata pacientilor s-a imbunatatit. Cu toate acestea, primaria nu va continua proiectul.

"Este asociat cu costuri mai mari, in mod sigur. Este mult prea costisitor ...citeste mai departe despre "Suedia nu trece la ziua de munca de 6 ore. E prea costisitor" pe Ziare.com

#Suedia zi muna 6 ore, #tari program scurt munca, #Suedia renunta program 6 ore munca, #program redus munca tari , #Stiri International