Suedia nu-l sustine 100% pe Trump: Atacul din Siria e problematic

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 19:10
832 citiri

Ministrul suedez de Externe Margot Wallstrom a declarat vineri ca atacul american asupra unei baze aeriene siriene, ordonat de presedintele Donald Trump ca represalii pentru presupusa responsabilitate a Damascului fata de recentul atac cu arme chimice, este problematic din punctul de vedere al dreptului international.

"Este important ca actiunile sa aiba o baza juridica. Bombardamentul genereaza indoieli in ceea ce priveste compatibilitatea cu dreptul international. Din acest motiv, problema trebuie sa revina in Consiliul de Securitate al ONU, care trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru o solutie politica durabila", a indicat sefa diplomatiei suedeze, transmite agentia EFE.

Suedia este in prezent membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU. Margot Wallstrom a calificat drept "dispretuitor" atacul cu arme chimice in urma caruia circa 80 de civili au fost ucisi in nordul Siriei si a anuntat totodata ca tara ei, impreuna cu alte noua state din Consiliul de Securitate, a incercat noaptea trecuta, fara succes, sa ajunga la un consens asupra unei rezolutii prin care sa fie initiata o investigatie cu privire la acel atac chimic.

"Regretam ca nu a existat un acord intre membrii permanenti. Suntem pregatiti sa continuam demersurile", a mai spus sefa diplomatiei suedeze, care a apreciat de asemenea ca "a sosit momentul ca poporul sirian sa-si poata alege viitorul".

Declaratia a fost facuta inainte ca Suedia sa fie lovita de ceea ce pare tot mai clar sa fie un atac terorist. Amintim ca un camion a intrat vineri in plin in oamenii ce se plimbau pe cea mai importanta artera comerciala din Stockholm. Pana la aceasta ora politia a anuntat ca 3 persoane au murit si cel putin 8 au fost ranite. ...citeste mai departe despre "Suedia nu-l sustine 100% pe Trump: Atacul din Siria e problematic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Suedia atac SUA Siria, #bombardament SUA Siria, #tari condamna atac Siria , #Stiri International