SUA vor testa interceptarea unei rachete balistice intercontinentale

Duminica, 28 Mai 2017, ora 22:18
1159 citiri
SUA vor testa interceptarea unei rachete balistice intercontinentale
Foto: Captura video YouTube

In contextul amenintarilor Phenianului, Pentagonul a anuntat ca planuieste ca in cateva zile sa lanseze o racheta intercontinentala, pe care sa o intercepteze ulterior.

Racheta va fi lansata din insulele Marshall si va fi interceptata in spatiu de o alta racheta lansata de la o baza din California, arata Fox News.

Racheta de interceptare va avea o viteza mai mare decat cele testate anterior, a declarat Christopher Johnson, purtator de cuvant al Missile Defense Agency.

Racheta care va fi interceptata, una nucleara intercontinentala, este de genul celei lansate recent de Coreea de Nord.

Testul este progranmat pentru marti si vine dupa ce Phenianul a lansat cu succes doua rachete balistice.

SUA se tem ca, daca nu vor lua masuri, Coreea de Nord va merge mai departe cu ambitiile sale. "Daca este lasat pe traiectoria actuala, regimul va reusi in cele din urma sa dezvolte o racheta nucleara capabila sa ameninte pamantul SUA", a declarat in Senat, saptamana aceasta, lt. gen. Vincent Stewart, directorul Defense Intelligence Agency.

SUA au mai incercat sa intercepteze astfel de rachete, reusind in 9 din 17 incercari incepand cu 1999. Cel mai recent astfel de test a avut loc in 2014 si a fost unul reusit. Acesta, insa, a venit dupa trei esecuri. ...citeste mai departe despre "SUA vor testa interceptarea unei rachete balistice intercontinentale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA testeaza interceptare racheta, #SUA interceptare rachete, #replica SUA rachete Coreea, #Coreea Nord lansari rachete , #Stiri International