SUA vor reevalua in scadere estimarea privind deficitul bugetar pentru anul fiscal 2009

Joi, 20 August 2009, ora 10:42
1151 citiri
SUA vor reevalua in scadere estimarea privind deficitul bugetar pentru anul fiscal 2009

Casa Alba va reevalua in sens negativ estimarea privind deficitul bugetar pentru anul 2009, la 1,580 mii de miliarde dolari, cu aproximativ 262 miliarde dolari mai putin decat estimarea precedenta, a anuntat un responsabil al adimistratiei Obama, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Biroul pentru buget al Casei Albe va face acest anunt in cursul saptamanii viitoare, a declarat responsabilul, care a preferat sa ramana anonim, scrie AFP. In mai, administratia americana a revizuit in crestere estimarea de deficit bugetar pentru anul fiscal curent la 1,841 mii de miliarde dolari, reprezentand aproximativ 13% din produsul intern brut (PIB) al SUA.

Justificand acest deficit record prin circumstantele economice exceptionale, cauzate de criza financiara globala, presedintele Obama s-a angajat sa reduca deficitul la aproximativ 3% din PIB pana in 2013, an ce marcheaza sfirsitul mandatului sau.

Aceasta scadere a estimarii privind deficitul bugetar se datoreaza costurilor mai scazute decat era prevazut initial a programului de sustinere a bancilor si a sectorului financiar in general.

Deficitul bugetar pentru 2009 va corespunde astfel unui nivel de 11,2% din PIB, iar bugetul administratiei americane se va cifra la aproximativ 3,650 mii de miliarde dolari, fata de nivelul anuntat anterior, de 3,998 mii de miliarde dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PIB, # buget, # deficit, # banci, # SUA, # program , #Stiri International