SUA refac planurile de razboi cu Rusia: Tarile baltice nu pot fi salvate. Cel mult vor fi recucerite

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 22:35
1342 citiri
SUA refac planurile de razboi cu Rusia: Tarile baltice nu pot fi salvate. Cel mult vor fi recucerite
Foto: U.S. Air Force

Pentru prima data de la caderea Uniunii Sovietice, Departamentul american al Apararii isi revizuieste si modernizeaza planurile pentru un conflict armat cu Rusia. Iar toate simularile de pana acum arata ca americanii nu vor reusi sa apere tarile baltice.

Pentagonul genereaza planuri in continuu, planificandu-si strategia pentru orice scenariu posibil - de la o confruntare cu Coreea de Nord pana la atacul zombilor.

Dupa 1991, planurile militare pentru o confruntare cu Rusia au trecut pe un plan secund la Pentagon, insa acum, potrivit mai multor oficiali, prezenti si fosti, ai Departamentului Apararii, aceste planuri sunt reevaluate, arata Foreign Policy.

Planurile trebuie adaptate pentru a reflecta noua realitate, de dupa anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, care nu mai e un potential partener, ci o potentiala amenintare.

"Avand in vedere mediul de securitate, avand in vedere actiunile Rusiei, a devenit evident ca trebuie sa aducem la zi planurile pe care le ...citeste mai departe despre "SUA refac planurile de razboi cu Rusia: Tarile baltice nu pot fi salvate. Cel mult vor fi recucerite" pe Ziare.com

#Pentagon planuri lupta Rusia, #Pentagon confruntare Rusia tari baltice , #Stiri International