SUA reactioneaza la tensiunile in crestere cu Coreea de Nord: sistemul antiracheta THAAD va fi testat in Alaska

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 10:19
1183 citiri

Departamentul american al Apararii a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa testeze in curand, in Alaska, sistemul antiracheta THAAD, pe fondul puternicelor tensiuni cu Coreea de Nord, care a reusit recent primul tir cu o racheta intercontinentala capabila sa loveasca Statele Unite, transmite AFP.

Sistemul THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) este conceput pentru a intercepta si distruge rachete balistice cu raza scurta, medie si intermediara de actiune.

Agentia de aparare antiracheta americana (MDA) a precizat ca testul va fi efectuat la baza Kodiak din Alaska, "la inceputul lunii iulie", fara sa ofere mai multe detalii.

Sistemul "va detecta, urmari si viza o tinta cu o racheta interceptoare THAAD", a explicat MDA intr-un comunicat.

Daca acest tip de test este planificat intotdeauna cu mai multe luni inainte, anuntul capata o importanta deosebita dupa primul tir reusit marti de Coreea de Nord cu o racheta balistica intercontinentala capabila sa ajunga pe teritoriul american, in principal in Alaska, potrivit Pentagonului si Natiunilor Unite.

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica de ziua nationala a SUA. Trump ii cere Chinei o reactie

Pentagonul confirma ca racheta balistica lansata de Coreea de Nord este un model nemaivazut pana in prezent

Trump anunta ca vrea o reactie foarte dura la racheta lansata de Coreea de Nord

THAAD nu este insa conceput pentru a intercepta o racheta balistica intercontinentala. Pentru aceasta, armata americana se bazeaza pe un alt sistem, GMD (Ground-based Defence Midcourse), instalat in Alaska si California.

Statele Unite au inceput sa amplaseze in acest an sistemul antiracheta THAAD in Coreea de Sud, provocand furia Beijingului, care a cerut in mai suspendarea lui imediata si a afirmat ca ii prejudiciaza propria forta de descurajare.

Baterii de rachete THAAD sunt, de asemenea, instalate in insulele Guam si Hawaii cu obiectivul de a putea intercepta o eventuala racheta cu raza intermediara de actiune lansata de Coreea de Nord. ...citeste mai departe despre "SUA reactioneaza la tensiunile in crestere cu Coreea de Nord: sistemul antiracheta THAAD va fi testat in Alaska" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA test racheta reactie Coreea Nord , #Stiri International