SUA expulzeaza 60 de diplomati rusi. Germania si Franta au anuntat masuri similare

Luni, 26 Martie 2018, ora 16:17
999 citiri
SUA expulzeaza 60 de diplomati rusi. Germania si Franta au anuntat masuri similare
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele american Donald Trump a dispus expulzarea a 60 de diplomati rusi in legatura cu otravirea fostului spion Serghei Skripal in Marea Britanie.

Germania si Franta au anuntat, de asemenea, ca fiecare expulzeaza cate patru diplomati rusi. Mai multe alte tari din Europa le vor exemplul, transmite BBC.

The Guardian informeaza ca va fi inchis consulatul Rusiei din orasul american Seattle, ca parte dintr-un pachet de masuri punitive adoptata de Casa Alba in cazul Skripal.

Un oficial de rang inalt a spus ca inchiderea consultului si expulzarile vor fi facute "in solidaritate cu aliatii nostri cei mai apropiati" ca reactie la "o incercare imprudenta a guvernului (rus - n.red.) de a ucide un cetatean britanic si pe fiica sa cu un agent toxic de productie militara".

Dar un al doilea oficial a sustinut ca masurile sunt menite a fi, de asemenea, un raspuns la actiunile constante destabilizatoare si agresive ale Moscovei impotriva SUA si aliatilor sai.

Inca de dimineata se vorbea pe surse despre aceasta decizie a Casei Albe, asa ca Moscova a anuntat deja ca va lua masuri de retorsiune impotriva Washingtonului daca SUA vor expulza diplomati rusi pe fondul crizei generate de atacul neurotoxic din Marea Britanie, care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

48 dintre functionarii expulzati din SUA lucreaza in ambasada rusa din Washington si 12 la misiunea rusa de la ONU. Americanii ii acuza ca sunt spioni, angajati in "colectarea agresiva (de informatii - n.red.) aici in SUA".

Rusii expulzati au 7 zile sa paraseasca tara.

-vom reveni cu detalii- ...citeste mai departe despre "SUA expulzeaza 60 de diplomati rusi. Germania si Franta au anuntat masuri similare" pe Ziare.com

#SUA expulzeaza rusi, #Franta Germania expulzeaza rusi , #Stiri International