SUA: decizia de relaxare a politicii monetare, apreciaza euro

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 18:03
1076 citiri
SUA: decizia de relaxare a politicii monetare, apreciaza euro

Euro s-a apreciat, miercuri, in raport cu moneda americana, depasind pragul de 1,34 dolari, dupa ce Rezerva Federala a SUA (Fed) a anuntat ca ar putea relaxa politica monetara pentru a oferi sprijin economiei daca va deveni necesar, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Moneda europeana s-a apreciat cu 1,15% in raport cu dolarul, tranzactionandu-se la 1,3399 dolari, dupa ce a atins un maxim al zilei de 1,3408 dolari, cea mai ridicata cotatie incepand cu 27 aprilie.

Fed a mentinut marti seara dobanda de politica monetara in banda de variatie 0-0,25%, nivel minim record, asa cum anticipau analistii, si nu a anuntat noi achizitii de active.

Institutia a indicat, insa, ca ar putea recurge la sprijin suplimentar pentru economie daca devine necesar.

Acestea s-ar putea derula sub forma de achizitie de titluri de stat emise de Trezoreria SUA, considera unii analisti.

Indicele dolarului, care evalueaza moneda americana in raport cu sase valute importante, a pierdut 0,9%, la 79,694 puncte, cel mai scazut nivel de la mijlocul lunii martie.

#apreciere, #dobanda, #euro, #fed, #monetara, #politica , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO