SUA: Copiii imigrantilor ilegali nu vor mai fi separati de parinti, dar nici nu mai e limitata perioada de detentie

Sambata, 30 Iunie 2018, ora 14:47
999 citiri
SUA: Copiii imigrantilor ilegali nu vor mai fi separati de parinti, dar nici nu mai e limitata perioada de detentie
Foto: US Customs and Border Protection

Copiii migrantilor arestati dupa trecerea ilegala a frontierei vor putea fi detinuti impreuna cu parintii lor, a decis guvernul american intr-un document dat publicitatii vineri, informeaza Reuters.

Legile americane lasau pana acum sa se inteleaga ca Departamentul de Securitate Interna are obligatia sa elibereze copiii migrantilor clandestini dupa o perioada de detentie de 20 de zile.

Avocatii Departamentului Justitiei au declarat totusi - vineri in fata unei instante juridice din California - ca aceasta dispozitie este inaplicabila si ca copiii trebuie detinuti tot atata timp cat vor dura procedurile care ii vizeaza pe parintii lor.

Confruntat cu ostilitatea unei parti a opiniei publice si a clasei politice americane, Donald Trump a renuntat sa separe copiii migrantilor de parintii lor semnand un ordin executiv care pune capat acestor practici.

Potrivit acestui text, copiii si parintii arestati in urma trecerii ilegale a frontierei sudice a SUA vor fi detinuti impreuna in timpul urmaririlor juridice impotriva lor. Aceasta dispozitie ar putea fi in contradictie cu o dispozitie judiciara asupra duratei de detentie a minorilor, ceea ce ar putea duce la o batalie juridica, cu exceptia cazului in care Congresul decide sa legifereze acest punct. ...citeste mai departe despre "SUA: Copiii imigrantilor ilegali nu vor mai fi separati de parinti, dar nici nu mai e limitata perioada de detentie" pe Ziare.com

#copii imigranti ilegal SUA , #Stiri International