SUA, China si Rusia deschid o noua agentie de rating

Joi, 09 Mai 2013, ora 13:33
1694 citiri
SUA, China si Rusia deschid o noua agentie de rating

SUA, China si Rusia au creat o noua agentie internationala de rating, Universal Credit Rating Group, care va incepe sa functioneze din 25 iunie la Hong Kong, au anuntat intr-o conferinta de presa reprezentanti ai noii structuri, care isi are sediul intr-una din principalele cladiri - turn din aceasta metropola, relateaza portalul economic Rbc.

Aceasta noua institutie de evaluare a fost infiintata de trei agentii de rating: Dagong Global Credit Rating (China), Egan-Jones Ratings Company (SUA) si RusRating (Rusia) pentru a spori obiectivitatea evaluarii proceselor economice din lume.

"A devenit clar ca sistemul actual de atribuire de rating nu corespunde cerintelor lumii moderne. Ne-am propus sa contribuim la restructurarea acestui sistem", a declarat directorul general RusRating, Richard Hainsworth , care a devenit director-executiv al Universal Credit Rating Group.

Noua companie, a spus el, intentioneaza sa se dezvolte in mod activ si sa devina unul din jucatorii-cheie de pe piata, dominata la ora actuala de "trei mari rechini" - Standard & Poor's, Fitch si Moody - agentii care au fost acuzate de a fi partinitoare si nu intotdeauna obiective in evaluarea riscurilor in conditiile crizelor recente.

"Dorim sa cream un nou concept, care consta in utilizarea sistemului de 'rating dublu'. Astfel de ratinguri vor fi mai fiabile si mai usor de inteles", a explicat Richard Hainsworth, subliniind ca noua agentie de rating nu va reprezenta interesele niciunei tari sau grup.

Potrivit directorului sau executiv, Universal Credit Rating Group va fi deschisa pentru cooperare, inclusiv cu alte agentii de rating din alte tari. "Ne propunem de asemenea sa contribuim la dezvoltarea cooperarii dintre banci din Rusia si China", a mai adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deschidere agentie rating, #rating SUA Rusia China, #restructurare sistem rating, #cooperare banci Rusia China, #agentie rating international , #Stiri International