SUA avertizeaza Rusia: Posibil raspuns militar daca va continua sa incalce Tratatul privind fortele nucleare

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 22:01
1179 citiri
SUA avertizeaza Rusia: Posibil raspuns militar daca va continua sa incalce Tratatul privind fortele nucleare
Foto: Ministerul de Externe

Daca Rusia continua sa incalce Tratatul privind fortele nucleare cu raza medie de actiune (INF), Statele Unite ale Americii sunt gata sa ia masurile potrivite ca raspuns, iar acest lucru include reactie diplomatica, dar si un potential raspuns militar, a declarat, joi, asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul, verificarea si conformitatea armamentelor, Frank Rose.

Oficialul american a mentionat, insa, ca SUA nu a luat inca o decizie privind implementarea unor asemenea optiuni, dar va face acest lucru dupa ce se va consulta cu aliatii NATO, inclusiv cu Romania. El a precizat ca Washingtonul ia in considerare si "potentiale masuri economice" pentru a impune Rusiei sa revina la respectarea tratatului.

"Nu vrem sa intram intr-un ciclu de actiune si reactiune cu Rusia, dar, in acelasi timp, nu vom sta pe margine daca Rusia continua sa incalce acest tratat foarte important", a ...citeste mai departe despre "SUA avertizeaza Rusia: Posibil raspuns militar daca va continua sa incalce Tratatul privind fortele nucleare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Frank Rose raspuns SUA Rusia, #SUA raspuns militar Rusia tratat , #Stiri International