SUA avertizeaza Rusia, dupa ce Moscova a admis ca a trimis experti militari in Siria

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 11:51
812 citiri

Seful diplomatiei americane i-a telefonat omologului rus, miercuri, pentru a avertiza ca acumularea de trupe ruse in Siria poate escalada razboiul civil ce se desfasoara de mai bine de patru ani in aceasta tara.

SUA urmaresc de ceva timp miscarile Rusiei, insa Ministerul rus de Externe a admis abia miercuri ca are personal militar in Siria, scrie CNN.

Sunt "experti militari rusi in Siria care ii instruiesc pe sirieni cu privire la folosirea sistemelor militare ce sunt livrate" presedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat al Moscovei, a anuntat MAE rus.

Rusia "livreaza de mult timp arme si echipament militar Siriei, potrivit contractelor bilaterale", se mai arata in comunicatul MAE rus.

Comunicatul a fost emis dupa ce secretarul american de Stat John Kerry l-a avertizat pe omologul rus Serghei Lavrov in repetate randuri ca aceasta activitate poate intensifica razboiul civil.

Miercuri, Kerry i-a telefonat din nou lui Lavrorv si a reiterat ingrijorarile cu privire la ...citeste mai departe despre "SUA avertizeaza Rusia, dupa ce Moscova a admis ca a trimis experti militari in Siria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siria echipamente militare Rusia, #Rusia implicare Siria avertisment SUA , #Stiri International