Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA au publicat normele privind combaterea imigratiei ilegale. Ce schimbari sunt anuntate

SUA au publicat normele privind combaterea imigratiei ilegale. Ce schimbari sunt anuntate
Administratia presedintelui american Donald Trump a publicat marti noile directive privind controlul imigratiei, printre acestea numarandu-se accelerarea procesului de repatriere a imigrantilor ilegali si angajarea a inca 15.000 de noi agenti.

"Cresterea imigratiei ilegale la granita de sud a depasit posibilitatile agentiilor si resursele federale si a creat o vulnerabilitate semnificativa pentru securitatea nationala a SUA", se arata intr-un comunicat emis de catre Departamentul pentru Securitate Nationala, care subliniaza ca aproape toti cei aproximativ 11 milioane de imigranti aflati ilegal in SUA sunt in situatia de a fi expulzati, relateaza agentiile AFP, Reuters si EFE.

Noile directive, ce contin normele de aplicare a ordinului executiv semnat de Donald Trump pe 25 ianuarie, presupun si o schimbare de politica, intrucat au in vedere expulzarea nu doar a imigrantilor ilegali acuzati de infractiuni comise cu violenta, ci si a acelora care au "abuzat" de asistenta sociala oferita de autoritatile americane ori care sunt sunt susceptibili sa reprezinte "un risc pentru siguranta publica si securitatea nationala".

Autoritatile americane au stabilit astfel sapte nivele de prioritate pentru expulzarea imigrantilor ilegali, pe primul nivel fiind cei care au fost condamnati pentru diverse infractiuni, urmand apoi cei pusi sub acuzare, chiar daca impotriva lor justitia inca nu a dat un verdict.

Departamentul pentru Securitate Nationala mai precizeaza ca de la aplicarea legii - adica expulzarea - "nu va fi scutita nicio clasa ori categorie" de straini aflati in SUA fara acte in regula.

Insa vor fi mentinute masurile de protectie a minorilor intrati ilegal in SUA, asa-numitii "dreamers". De asemenea, aplicarea unora dintre masurile din noile norme este conditionata de aprobarea lor de catre Congres sau de incheierea unor acorduri cu alte state, cum ar fi un acord cu Mexicul pentru returnarea imigrantilor ilegali care nu sunt cetateni mexicani.

Pentru aplicarea noilor masuri, vor fi angajati inca aproximativ 10.000 de agenti in cadrul organismelor federale insarcinate cu controlul imigratiei si alti circa 5.000 in cadrul vamilor. ...citeste mai departe despre "SUA au publicat normele privind combaterea imigratiei ilegale. Ce schimbari sunt anuntate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori