SUA au o strategie la Marea Neagra, centrata pe Romania - Analiza Stratfor

Joi, 12 Iunie 2014, ora 11:40
1635 citiri
SUA au o strategie la Marea Neagra, centrata pe Romania - Analiza Stratfor

Statele Unite au in vedere o strategie pentru Marea Neagra, centrata pe Romania si menita sa contracareze actiunile Rusiei, dar totodata si sa protejeze rutele energetice care pornesc din Azerbaidjan catre Europa.

Aceasta este una dintre concluziile celei mai recente analize semnata de George Friedman, presedintele agentiei de strategie si prognoza Stratfor.

"Constatam ca Statele Unite incep sa adopte o strategie pentru Marea Neagra, centrata pe Romania. Rusia a pastrat Sevastopolul pentru a avea capacitate navala in Marea Neagra, aceasta fiind critica. O strategie care sporeste capacitatea navala a Romaniei si plaseaza avioane americane in regiune va fi privita ca o amenintare pentru flota rusa. In plus, ar extinde capacitatile de aparare ale Georgiei si ar proteja ruta indispensabila pentru orice conducta ar porni din Aserbaidjan.

Simplu spus, o flota rivala competenta la Marea Neagra ar crea probleme Rusiei, mai ales daca regimul de la Kiev supravietuieste si Crimeea e ...citeste mai departe despre "SUA au o strategie la Marea Neagra, centrata pe Romania - Analiza Stratfor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statfor strategie Marea Neagra, #Friedman Romania strategie SUA, #SUA strategie Marea Neagra , #Stiri International