SUA au bombardat Siria: Baza aeriana fusese evacuata inainte de atac

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 11:10
825 citiri

Se pare ca baza aeriana bombardata, joi noapte, de americani a fost evacuata inainte cu putin timp de atac.

Comandamentul armatei siriene a evacuat majoritatea avioanelor de lupta de la baza aeriana din Homs inainte ca aceasta sa fie vizata de atacul american cu rachete de croaziera, a relatat postul de televiziune libanez al-Mayadeen, intr-un buletin informativ, relateaza Reuters.

Si canalul de televiziune rusesc Russia Today informase anterior, citand mass-media din regiunea Orientului Mijlociu, ca armata siriana a reusit sa evacueze personal si echipamente de la baza aeriana de langa Homs inainte de atacul american cu rachete din noaptea de joi spre vineri.

Dupa atacul masiv cu rachete asupra bazei aeriene Shayrat au fost distruse cel putin 15 bombardiere, a indicat agentia de presa siriana Al Masdar News, citata de mass-media ruse. In afara de bombardiere, in atac au fost distruse un hangar si depozite de combustibil, ceea ce a condus la declansarea unor explozii si a unui puternic incendiu.

Loviturile americane in Siria provoaca "un prejudiciu considerabil" relatiilor dintre Moscova si Washington, a declarat vineri Kremlinul, care a calificat atacul drept o "agresiune impotriva unui stat suveran".

Vezi si reactia Turciei dupa atacul din Siria

In acelasi timp, Viktor Ozerov, seful Comisiei pentru Aparare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a anuntat ca Rusia va cere convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, intrucat - in opinia sa - atacul poate fi privit ca un "act de agresiune" impotriva unui stat membru al Organizatiei Natiunilor Unite, conform RIA Novosti. ...citeste mai departe despre "SUA au bombardat Siria: Baza aeriana fusese evacuata inainte de atac" pe Ziare.com

#SUA atac Siria, #America atacat Siria, #America atac Siria , #Stiri International