SUA au bombardat Siria: Rusia considera ca atacul are la baza un pretext inventat

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 10:32
1241 citiri

Statele Unite au atacat joi noaptea Siria, ca raspuns la atacul chimic de marti, pe care Donald Trump l-a catalogat drept o "rusine pentru umanitate".

Un oficial de la Casa Alba a anuntat ca au fost lansate "59 de rachete" de tip Tomahawk.

Washingtonul a vizat baza aeriana de la Shayrat, care este "asociata programului" armelor chimice al Damascului si este considerata ca are legatura cu atacul chimic de marti.

Iranul a condamnat atacul american asupra bazei siriene Shayrat, denuntand o "actiune unilaterala periculoasa, distructiva si care incalca principiile dreptului international", relateaza The Associated Press.

Arabia Saudita a laudta "decizia curajoasa" a presedintelui american Donald Trump de a lansa un atac cu rachete de croaziera asupra Siriei.

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a declarat pentru BBC ca guvernul de la Londra a mentinut constant contactul cu SUA si a comunicat legat de raidurile aeriene din Siria. Acesta a mai spus ca bombardamentul de joi noapte a fost pregatit cu multa grija, pentru a se evita implicarea rusilor din Siria. In plus, a mai spus oficialul, a avut loc pentru a se preintampina alte atacuri chimice.

Fallon considera acest atac "o actiune limitata si potrivita".

Bilantul mortilor in urma atacului la baza aeriana siriana a ajuns la 6, informatia fiind facuta publica de fortele siriene, arata The Guardian. Fortele siriene au mai comunicat ca exista si "pierderi materiale majore".

Armata lui Assad a mai transmis ca va continua sa lupte cu "terorismul" si sa restaureze "pacea si securitatea in intreaga Sirie".

Japonia se declara alaturi de SUA. Pana acum, de acord cu bombardamentul din Siria, aproband actiunea, sunt Marea Britanie, Australia, Israel, Turcia si Arabia Saudita.

Daca Assad va continua sa foloseasca arme chimice in Siria, atunci un atac si mai puternic al SUA ar putea veni, avertizeaza expertul militar Jack Keane, conform BBC.

Citeste mai departe despre "SUA au bombardat Siria LIVE - 6 morti. Rusia considera ca atacul are la baza un pretext inventat (Video) " pe Ziare.com.

#Sua atacat Siria, #bombardament SUA baza Siria, #morti atac SUA Siria, #reactii atac SUA Siria , #Stiri International