SUA au anuntat oficial ca nu semneaza declaratia grupului G7 in privinta climei

Luni, 12 Iunie 2017, ora 19:23
1025 citiri
SUA au anuntat oficial ca nu semneaza declaratia grupului G7 in privinta climei
Foto: Ziare.com

Statele Unite au refuzat sa semneze declaratia celor sapte tari industrializate - ce alcatuiesc grupul G7 - in privinta modificarilor climatice si a planurilor de finantare a dezvoltarii sustenabile.

Anuntul a fost facut intr-un comunicat comun dat publicitatii, luni, de ministrii pentru Mediu din aceste tari, reuniti duminica si luni la Bologna in Italia, informeaza Reuters.

Statele Unite au anuntat ca nu vor semna declaratia comuna a ministrilor din Italia, Canada, Japonia, Franta, Marea Britanie si Germania, "pentru a reflecta anuntul nostru recent de a ne retrage si de a sista imediat implementarea Acordului de la Paris si a angajamentelor financiare asociate".

"Statele Unite vor continua sa se angajeze alaturi de parteneri-cheie de pe plan international intr-o maniera ce va fi conforma cu prioritatile noastre interne, mentinand atat o economie puternica, dar si un mediu sanatos", precizeaza comunicatul declaratiei americane.

La inceputul acestei luni, presedintele Donald Trump a anuntat ca Statele Unite se vor retrage din Acordul pentru clima de la Paris, spunand ca participarea tarii sale va submina economia, va desfiinta locuri de munca, va slabi suveranitatea americana si va plasa SUA intr-un dezavantaj permanent in raport cu alte state.

Care sunt primele efecte ale retragerii SUA din Acordul de la ParisCe spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la ParisCum va arata Acordul de la Paris fara SUAVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisRetragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la cresterea temperaturii cu 0,3 grade ...citeste mai departe despre "SUA au anuntat oficial ca nu semneaza declaratia grupului G7 in privinta climei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA acord G7 clima, #SUA schimbari climatice, #SUA Acordul de la Paris , #Stiri International