SUA ar putea interzice importurile de petrol din Venezuela

Luni, 05 Februarie 2018, ora 09:59
1235 citiri
SUA ar putea interzice importurile de petrol din Venezuela
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, sustine ca Statele Unite iau in considerare interzicerea importurilor de petrol din Venezuela.

"Situatia din Venezuela se inrautateste. Unul dintre aspectele care trebuie luate in considerare, daca se adopta sanctiuni petroliere, este efectul asupra populatiei", a declarat Tillerson la Buenos Aires.

Pe de alta parte, secretarul american de stat a mai adaugat ca "a nu facem nimic ar insemna sa cerem poporului venezuelean sa continue sa sufere inca mult timp. De aceea, studiem optiunile si in special modalitatea de a compensa" efectul sanctiunilor.

Venezuela exporta zilnic in Statele Unite 750.000 de barili de petrol. Interzicerea importului ar reprezenta o intensificare a presiunii financiare asupra administratiei de la Caracas, stat membru al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol.

Pana acum, Washingtonul a sanctionat deja mai multe persoane din conducerea Venezuelei considerate raspunzatoare de acte de coruptie sau de reprimarea opozitiei fata de regimul presedintelui Nicolas Maduro.

Citeste mai departe despre "SUA ar putea interzice importurile de petrol din Venezuela" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#venezuela petrol export interzis Statele Unite , #Stiri International