Stratfor, despre problemele politice din Romania, teama de Rusia si posibilul lider din regiune

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 19:35
1463 citiri
Stratfor, despre problemele politice din Romania, teama de Rusia si posibilul lider din regiune
Foto: Ziare.com

Uniunea Europeana se fragmenteaza, iar Rusia devine si mai activa in sfera de influenta a statelor foste sovietice. Nu este astfel o surpriza faptul ca o serie de tari de la Marea Baltica pana la Carpati si Marea Neagra dezvolta incet-incet un interes comun in contracararea Moscovei.

Intr-o analiza a agentiei americane Stratfor, se arata ca Polonia se vede drept liderul natural al Europei Centrale si de Est, "avangarda" regiunii, insa unirea tarilor din regiune, ale caror agende deseori intra in conflict una cu cealalta si cu cea poloneza, nu va fi usoara.

Cum devine Romania putere regionala anti-Rusia sprijinita de americani - previziuni Stratfor (Video)

Cooperarea Poloniei cu restul Europei Centrale si de Est, in special cu Romania, Ungaria, Slovacia si Lituania, va avea loc cel mai probabil de la caz la caz, o regiune complet unita fiind putin probabila, insa tarile vor lucra impreuna pe interese specifice importante.

Noul Guvern al Poloniei, asemenea celor precedente, ...citeste mai departe despre "Stratfor, despre problemele politice din Romania, teama de Rusia si posibilul lider din regiune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#analiza Stratfor Romania, #analiza Stratfor Europa Centrala, #analiza Stratfor Romania Rusia , #Stiri International