Stoltenberg: Rusia este cel mai mare vecin al NATO si nu ii putem inchide usa

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 21:13
3227 citiri
Stoltenberg: Rusia este cel mai mare vecin al NATO si nu ii putem inchide usa
Foto: site NATO (Arhiva)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, si ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, au insistat vineri asupra necesitatii continuarii dialogului cu Rusia, pentru asigurarea securitatii comune.

"Anexarea ilegala a Crimeei de catre Rusia si sprijinul ei continuu pentru separatistii din estul Ucrainei au zdruncinat pacea in Europa, dar in acelasi timp nu putem sa inchidem pur si simplu usa Rusiei", a declarat Stoltenberg la conferinta de presa comuna cu Steinmeier, transmite agentia EFE.

El a tinut sa aminteasca si faptul ca Rusia "este cel mai mare vecin al nostru" si are un rol determinant in viitorul securitatii europene.

Secretarul general al NATO a mai subliniat ca dialogul cu Rusia este o oportunitate pentru transmiterea clara a pozitiilor si "evitarea posibilelor accidente si incidente".

La randul sau, ministrul Steinmeier i-a multumit lui Stoltenberg pentru sustinerea acestui dialog si a pledat el insusi in favoarea mentinerii unui echilibru intre ...citeste mai departe despre "Stoltenberg: Rusia este cel mai mare vecin al NATO si nu ii putem inchide usa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO relatii Rusia , #Stiri International