Stoltenberg ii cere Moscovei sa fie sincera in legatura cu manevrele militare. Mai ales ca face mult mai multe ca NATO

Miercuri, 23 August 2017, ora 21:07
1076 citiri
Stoltenberg ii cere Moscovei sa fie sincera in legatura cu manevrele militare. Mai ales ca face mult mai multe ca NATO
Foto: Facebook/Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, cere Rusiei sa fie mai transparenta in privinta exercitiilor militare, pentru evitarea "interpretarilor gresite" si "escaladarii" tensiunilor, in contextul in care o analiza releva ca armata rusa este mult mai activa decat Alianta Nord-Atlantica.

Rusia trebuie sa fie mai transparenta in legatura cu desfasurarea manevrelor militare. Astfel, "riscul interpretarilor gresite si al escaladarii" tensiunilor ar fi redus, a declarat Jens Stoltenberg pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un studiu efectuat de experti la cererea publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung releva ca in ultimii doi ani Alianta Nord-Atlantica a efectuat 38 de exercitii militare cu o medie de cate 1.500 de militari, in timp ce Rusia a organizat 124 de manevre militare, cu o medie de cate aproximativ 5.000 de militari.

In iulie, Administratia Vladimir Putin a exprimat preocupare in legatura cu o serie de exercitii militare NATO programate in urmatoarele luni in Europa de Est, inclusiv in zona Marii Negre, cerand o comunicare bilaterala mai eficienta pentru evitarea "interpretarilor gresite".

Citeste mai departe despre "Stoltenberg ii cere Moscovei sa fie sincera in legatura cu manevrele militare. Mai ales ca face mult mai multe ca NATO" pe Ziare.com.

#NATO exercitii militare Rusia , #Stiri International