Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stocurile de petrol din SUA au crescut peste asteptari

Stocurile de petrol din SUA au crescut peste asteptari

Stocurile americane de petrol au crescut peste asteptari saptamana trecuta, ca urmare a scaderii cererii de la rafinariile americane si majorarii importurilor,in timp ce rezervele de benzina s-au redus odata cu diminuarea importurilor, potrivit statisticilor oficiale, citate de Reuters. Stocurile de titei din Statele Unite au crescut cu 1,7 milioane barili pana la 296,9 milioane barili, potrivit unui raport al Administratiei pentru Informatii din Energie (EIA) pentru saptamana terminata in 1 august.


Nivelul a depasit cu mult asteptarile analistilor, care estimau ca stocurile de titei vor creste cu 300.000 de barili saptamana trecuta.


Importurile de petrol au crescut cu 188.000 de barili/zi saptamana trecuta, dar cantitatea de petrol prelucrata de rafinariile americane a scazut cu 123.000 de barili/zi, pana la 15,04 milioane, potrivit EIA.


Stocurile de benzina au scazut, in aceeasi perioada, cu 4,4 milioane de barili, pana la 209,2 milioane de barili, peste estimari, care indicau o scadere cu doar 1,2 milioane de barili.


Stocurile de benzina au scazut chiar daca productia de combustibil a crescut usor in SUA, cu 16.000 de barili/zi.


Importurile saptamanale de produse petroliere din SUA au scazut cu 70.000 de barili/zi, potrivit datelor EIA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1067 ori