Statul Islamic vrea sa arunce in aer o comoara a antichitatii? Palmira, un camp minat

Luni, 22 Iunie 2015, ora 12:59
972 citiri

Jihadistii de la Statul Islamic au minat ruinele antice spectaculoase ale orasului sirian Palmira, iar istoricii sunt acum ingrijorati ca teroristii vor sa arunce in aer vestigiile protejate de UNESCO.

Seful Departamentului de Antichitati din Siria, Maamoun Abdulkarim, si reprezentantii Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului au semnalat ca organizatia jihadista a pus explozibili in ruinele greco-romane ale Palmirei, relateaza The Guardian.

Masacrul Statului Islamic in Palmira: Povestile supravietuitorilor ororilor comise de jihadisti

Oficialii Observatorului Sirian, care se bazeaza pe o retea de surse in teren, au spus ca explozibilul a fost amplasat in Palmira sambata trecuta.

"Nu se stie cu siguranta daca scopul este sa arunce in aer ruinele sau sa previna avansul in oras al fortelor guvernamentale", a declarat directorul Observatorului Rami Abdel Rahman.

Acesta a precizat ca fortele regimului sirian au lansat ample lovituri aeriene in zona rezidentiala a ...citeste mai departe despre "Statul Islamic vrea sa arunce in aer o comoara a antichitatii? Palmira, un camp minat" pe Ziare.com

#Statul Islamic Palmira, #Statul Islamic Palmira distrus, #Statul Islamic Palmira explozibil, #Statul Islamic Palmira minat , #Stiri International