Statul Islamic si-ar putea crea un nou califat in alte tari

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 22:25
804 citiri

Ministrul iranian al Informatiilor, Mahmud Alawi, a avertizat, marti, ca gruparea terorista Statul Islamic ar putea incerca sa-si creeze un nou califat in Afganistan, Pakistan sau in alte state din Asia Centrala.

"Dupa infrangerile suferite in Siria si Irak si pierderea teritoriilor si controlului acolo, Statul Islamic incearca acum sa cucereasca teritorii in Afganistan, Pakistan si Asia Centrala pentru a-si reinvia asa-numitul califat", a spus oficialul iranian, la o conferinta pe teme de securitate desfasurata la Teheran, citat de agentia EFE.

El a sustinut totodata ca, desi jihadistii au suferit infrangeri importante, "este necesar sa ramanem vigilenti pentru a evita renasterea lor".

La randul sau, un responsabil al guvernului afgan, Feiz Mohamad Ozmani, a afirmat la aceeasi conferinta ca aproximativ 6.000 de membri ai Statului Islamic ar putea ajunge in Afganistan dupa ce au fugit din Siria.

Premierul irakian, Haider Al-Abadi, a anuntat, sambata, victoria totala impotriva Statului Islamic, care ameninta in 2014 existenta chiar a statului irakian, de la care cucerise o treime din teritoriu.

In acelasi an, gruparea ultraradicala a proclamat un "califat" la granita dintre Irak si Siria.

In Siria, Statul Islamic nu mai exista acum decat in enclave intr-o zona din estul tarii, la granita cu Irakul, precum si in centrul si sudul Siriei.

Citeste si

Irakul anunta incheierea razboiului cu gruparea Statul IslamicMinistrul Apararii de la Londra: Britanicii care s-au alaturat Statului Islamic ar trebui vanati si ucisiStatul Islamic ameninta cu atacuri in Marea Britanie, Franta si Germania, de Craciun ...citeste mai departe despre "Statul Islamic si-ar putea crea un nou califat in alte tari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stat Islamic califat nou, #avertizari Iran Stat Islamic , #Stiri International