Statul Islamic si-a gasit adepti in Pacific: Ofensiva jihadista ia amploare in Filipine

Sambata, 05 Martie 2016, ora 21:30
1565 citiri
Statul Islamic si-a gasit adepti in Pacific: Ofensiva jihadista ia amploare in Filipine
Foto: captura DailyMail

Sudul statului Filipine este zguduit de numeroasele atacuri lansate de militanti care lupta in numele Statului Islamic din Irak si Siria, intr-un context in care relatia dintre autoritati si principalul grup rebel musulman din regiune se afla intr-un punct critic.

Barbati inarmati loiali jihadistilor care controleaza zone extinse din Irak si Siria au declansat mai multe ciocniri violente cu fortele armate din sudul Filipinelor, dupa ce Parlamentul a blocat luna trecuta o lege prin care erau implementate prevederile acordului de pace semnat in 2014 intre guvern si Frontului de Eliberare Islamic Moro (FEIM), aminteste Rappler.

O tentativa de asasinat care l-a vizat in acesta saptamana pe un predicator din Arabia Saudita, care se afla pe lista neagra a ISIL, a contribuit la alimentarea ingrijorarilor privind influenta ISIL in zona, insa autoritatile au declarat ca nu sunt cunoscute deocamandata motivele atacatorilor.

"Influenta lor devine mai puternica si se extinde", spune ...citeste mai departe despre "Statul Islamic si-a gasit adepti in Pacific: Ofensiva jihadista ia amploare in Filipine" pe Ziare.com

#Stat Islamic Filipine, #atacuri sud Filipine , #Stiri International