Statul Islamic si-a construit arsenalul inclusiv cu arme din Romania

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 08:24
1095 citiri

Gruparea extremista Statul Islamic si-a construit un arsenal militar substantial, inclusiv cu arme produse in SUA, obtinute de la armata irakiana si gruparile de opozitie siriene.

Concluzia apare intr-un raport al organizatiei pentru drepturile omului Amnesty International, facut public luni, transmite CNN.

Potrivit raportului de 44 de pagini, mare parte din echipamentul si munitiile Statului Islamic provine din stocurile armatei irakiene si rebelilor sirieni.

Aceste arme, multe acumulate in decursul deceniilor - cum ar fi in Irak - au fost produse in 25 de tari si variaza de la arme de asalt la tancuri si sisteme de aparare anti-tanc. Intr-o nota de subsol a raportului, Amnesty enumera si tarile care au livrat, potrivit datelor ONU, arme Irakului, in ultimul deceniu. Printre acestea se numara si Romania. De asemenea, Romania este mentionata de mai multe ori printre tarile din care provin unele dintre armele aflate in mainile Statului Islamic.

Promisiunea lui Obama: Vom ...citeste mai departe despre "Statul Islamic si-a construit arsenalul inclusiv cu arme din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stat Islamic arme SUA, #Stat Islamic provenienta arme , #Stiri International