Statul Islamic reactioneaza la legea lui Trump anti-refugiati: E o binecuvantare

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 14:40
5907 citiri

Statul Islamic, Al Qaida si alte grupari jihadiste s-au aratat incantate de ordinul semnat de presedintele american Donald Trump, care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.

Organizatiile teroriste sustin ca aceasta miscare este o dovada a faptului ca SUA sunt in razboi cu islamul, scrie The Independent.

Noua legislatie din SUA suspenda temporar programul american pentru refugiati si interzice intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane - Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen - pe motive de securitate nationala.

Jihadistii de la Statul Islamic au scris pe conturile de pe Telegram ca restrictia impusa de Trump este o "binecuvantare", ceea ce a adus aminte de anul 2003, cand extremistii au catalogat interventia SUA in Irak drept o "invazie binecuvantata", pentru ca a intetit sentimentul anti-America din regiune.

Un utilizator de Telegram a scris ca spera ca noua legislatie sa ii uneasca pe americanii musulmani sa lupte pentru cauza lor.

Totodata, mai multe postari au sugerat ca predictia facuta de Anwar al-Awlaki - un lider al Qaida nascut in America si ucis in Yemen in 2011 - ca "Occidentul se va intoarce in cele din urma impotriva cetatenilor sai musulmani" devine realitate.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Ce se intampla cu posesorii de carte verde, dupa legea lui Trump anti-imigrantiOrdinul lui Trump impotriva imigrantilor afecteaza traficul aerian: interdictia se aplica si echipajelor de zborAir France a refuzat 15 pasageri dupa legea anti-imigranti a lui TrumpPremierul Trudeau, dupa ordinul lui Trump impotriva refugiatilor: In Canada sunt bineveniti, indiferent de religiePremierul britanic refuza sa condamne deciziile lui Trump privind refugiatii: Fiecare cu treaba luiProtest la Casa Alba fata de decretul lui Trump antimigratie: Dragostea, nu frica. Ea reda Americii maretia!Procurorii Generali din 16 state americane condamna ordinul lui Trump privind imigrantiiOrdinul lui Trump impotriva imigrantilor, partial blocat in justitie. Proteste masive au avut loc in aeroporturi ...citeste mai departe despre "Statul Islamic reactioneaza la legea lui Trump anti-refugiati: E o binecuvantare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restrictie musulmani SUA Statul Islamic, #Statul Islamic Trump , #Stiri International