Statul Islamic ramane fara o ruta cruciala spre Occident

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 10:24
862 citiri
Statul Islamic ramane fara o ruta cruciala spre Occident
Foto: Facebook/John Kerry

Secretarul american de Stat John Kerry a declarat, marti, ca Statele Unite au demarat o operatiune alaturi de Turcia pentru a ajuta aceasta tara sa isi securizeze granita cu Siria, frontiera folosita de militantii Statului Islamic pentru a trafica bunuri, dar si de luptatorii straini pentru a ajunge in Orientul Mijlociu.

Kerry a aratat, intr-un interviu acordat CNN, ca 75% din granita Turciei cu Siria a fost deja inchisa, iar acum se lucreaza la securizarea frontierei in totalitate, adica restul de aproape 100 de kilometri, potrivit Reuters.

John Kerry, la Paris dupa atentate: Atacatorii sunt "monstri psihopati" (Video)

Operatiunile Statelor Unite de securizare a granitei vor avea loc intr-o zona controlata acum de islamistii radicali. Statele Unite si Turcia spera ca, odata ce Statul Islamic va fi indepartat de la granita, organizatia terorista va fi privata de ruta care i-a adus numerosi luptatori straini si prin care a facut comert ilegal.

Dupa indelungi discutii, ...citeste mai departe despre "Statul Islamic ramane fara o ruta cruciala spre Occident" pe Ziare.com

#frontiera inchisa Turcia Siria, #SUA granita Turcia Siria, #Statul Islamic Turcia , #Stiri International