Statul Islamic pregateste o noua generatie de jihadisti: Copiii crescuti sa fie teroristi pursange

Sambata, 05 Martie 2016, ora 21:00
1788 citiri

Copiii din "califatul" Statului Islamic sunt antrenati inca de la o varsta frageda pentru a deveni noua generatie de luptatori jihadisti, iar educarea lor inseamna, printre altele, vizionarea videoclipurilor cu crime.

Specialistii de la Quilliam, un think-tank din Londra specializat in contraterorism, au analizat modul in care ISIL recruteaza copiii si ii indoctrineaza si antreneaza pentru jihad, transmite The Guardian.

Raportul, realizat sub egida ONU, se numeste "Children of Islamic State" si va fi prezentat, miercuri, in Parlamentul britanic. Pentru intocmirea lui au fost folosite videoclipurile de propaganda ale ISIL, dar si informatiile obtinute din interiorul "califatului".

Potrivit documentului, 50 de copiii britanici se afla in prezent in teritoriul controlat de Statul Islamic.

Concluzia specialistilor de la Quilliam este ca Statul Islamic este o grupare disperata sa aiba copiii de partea sa pentru a-si asigura viitorul. Multi dintre micuti sunt antrenati pentru a ...citeste mai departe despre "Statul Islamic pregateste o noua generatie de jihadisti: Copiii crescuti sa fie teroristi pursange" pe Ziare.com

#Statul Islamic armata copii, #Statul Islamic violenta copii, #copii Statul Islamic , #Stiri International