Statul Islamic fabrica bombe de temut in laboratororul unei universitati

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 12:50
1157 citiri

Gruparea Statul Islamic foloseste un laborator de chimie al Universitatii din Mosul, oras din Irak care a fost ocupat acum doi ani.

Jihadistii utilizeaza laboratorul pentru a crea si testa bombe, dupa cum au declarat oficiali militari si alte surse pentru Wall Street Journal, citat de Fox News.

Summitul privind Securitatea Nucleara: Poate Statul Islamic sa puna mana pe o "bomba murdara"?

Astfel, analistii avertizeaza ca ar putea ajunge in mainile Statului Islamic materialele necesare pentru a construi o bomba "murdara", cu incarcatura radioactiva.

"Universitatea din Mosul este cel mai bun centru de cercetare Daesh din lume", a declarat generalul Hatem Magsosi, specialist in explozibili.

Teroristii au folosit laboratorul pentru a produce arme chimice, bombe bazate pe peroxid si veste cu explozibil similare cu cele folosite de atacatorii de la Bruxelles si Paris, au mai spus oficialii militari.

Un cercetator de top de la Harvard avetizeaza ca teroristii pot obtine cu ...citeste mai departe despre "Statul Islamic fabrica bombe de temut in laboratororul unei universitati" pe Ziare.com

#Statul Islamic laborator chimie, #Statul Islamic bombe laborator, #Statul Islamic Universitate Mosul , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  5. Industria de bunăstare prinde avânt în România. Un trend cunoscut ascunde nereguli imense
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”
  8. Un nou glonț tras de Bruxelles în piciorul economiei europene? Marii producători de automobile trag semnalul de alarmă
  9. Începe haosul! Se închide traficul de pe Valea Oltului. Care sunt rutele ocolitoare și variantele cu trenul
  10. Mai săraci din 2025. Noile taxe și impozite ce ar urma să fie impuse de guvern, după alegeri: „O fraudă de proporții istorice!"